top of page
Herfstbladeren

Wanneer een dierbare thuis overlijdt, kunt u de huisarts het overlijden laten vaststellen en de nodige documenten laten invullen. In een zorginstelling zal een verpleegkundige dit voor u doen.

 

Na het vaststellen van het overlijden kunt u contact met ons opnemen: wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Op een afgesproken tijdstip zullen wij langskomen en u in alle rust uitleggen wat er de komende tijd gaat gebeuren en wat er geregeld dient te worden. Er is geen haast bij en alle beslissingen liggen bij u.

Wij ondersteunen en adviseren u, en organiseren de uitvaart geheel volgens uw wensen.

De mogelijkheden zijn tegenwoordig heel divers en bijna onbegrensd. Een afscheid kan plaatsvinden in een kerk, in een aula maar bijvoorbeeld ook in een favoriete feestzaal of in uw eigen achtertuin.

Ook in de vormgeving van een rouwkaart, de keuze van een kist of bloemen kunnen heel persoonlijke accenten gelegd worden.

In het eerste gesprek worden de grote lijnen van de uitvaart uitgezet :

 • De opbaring van de overledene

 • De keuze van de uitvaart: begraven of cremeren

 • De keuze van de uitvaartlocatie

 • Het opstellen van een rouwaankondiging

De volgende zaken zullen in de daarop volgende dagen ter sprake komen:

 • De keuze van een uitvaartkist

 • Het opstellen van de gedachteniskaartjes

 • De laatste groet

 • Het vormgeven van de afscheidsplechtigheid

 • Eventuele betrokkenheid van jonge kinderen
   

In de aanloop naar de uitvaart, zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt.
We werken met een open oog en oor voor al uw vragen en behoeften.

Hoe kunnen wij u bijstaan
na een overlijden?

Omdat elke overledene uniek is

Het overlijden van een dierbare is een van de meest ingrijpende ervaringen in het leven. Naast allerlei emoties en verdriet, moet een uitvaart geregeld worden en daar komt veel bij kijken. Er moeten in korte tijd vaak lastige beslissingen worden genomen. Het maken en houden van een persoonlijke uitvaarttoespraak kan dan moeilijk zijn. Niet iedereen is in staat tijdens een begrafenis of crematie te spreken. Soms spelen emoties een rol, soms lukt het niet de juiste woorden te vinden.

Wij kunnen dit belangrijke onderdeel van de uitvaart van u overnemen door in nauw overleg met u en de andere nabestaanden, een persoonlijke toespraak te verzorgen tijdens de uitvaartplechtigheid. Wij kunnen uw woorden en herinneringen vormgeven in een passende tekst en deze in uw naam voorlezen tijdens de uitvaart.
Het is ook mogelijk dat u toch zelf de toespraak houdt. Uiteindelijk is dat het meest persoonlijk. Onze rol blijft dan beperkt tot het uitwerken van een toespraak.

Op uw vraag kunnen we ook de volledige uitvaartplechtigheid voor u vorm geven met teksten, muziek, een herinneringsmontage met foto's en dit met respect voor elke overtuiging.

Gratis livestream.jpg
IMG_2288.JPG
IMG_9900.JPG
Ook aan drukwerk kan je een heel persoonlijk accent geven.

We hechten nog steeds een groot belang aan de rouwaankondiging en het herinneringsprentje. Omdat alles bij een overlijden vrij snel moet gaan, grijpt men vaak naar standaard voorgedrukte rouwbrieven of prentjes, al dan niet met een foto en een persoonlijke tekst.
Wij werken echter enkel met eigen ontwerpen die verder gepersonaliseerd kunnen worden. Wat was er belangrijk in het leven van de overledene, waarmee kan men hem of haar vereenzelvigen? Een muziekinstrument, een dier,
een favoriete plek in de tuin,... de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Waarvoor kan u bij ons terecht:

Rouwbrieven - Rouwkaarten - Rouwprentjes
Bedankingskaartjes - Misboekjes - ....

bottom of page